Afdrukken
Hits: 581

Consumentenzaken.info is een website met betrekking tot een consumentenkoop. Daarbij worden de rechten en plichten van zowel de consument als de verkoper behandeld. Verschillende pagina's, links aangegeven, gaan dieper in op onderwerpen die gerelateerd zijn met een aankoop.

Bekende vragen zoals: "Krijg ik mijn geld terug wanneer ik een aankoop terugbreng?"
Of "heb ik garantie op mijn aankoop en wat houdt dit in?" worden apart uitgelegd op een pagina.

Het merendeel van deze website zal over de rechten van de consument gaan, toch beschermt het consumentenrecht ook de verkoper, daarom ook aandacht voor de positie van de verkoper/ondernemer.

De bronnen van Consumentenzaken.info zijn Informatie Rijksoverheid en Consuwijzer.

Wilt u voorbeeldbrieven om contact op te nemen of een klacht in te dienen bij een ondernemer dan verwijs ik u naar Consuwijzer. Deze site is van de overheid, die opgezet is ter bescherming van de consument.

De rechten voor de verkoper/ ondernemer zijn minder duidelijk, vandaar dat de voorlichting naar de consumenten soms ook te wensen overlaat. Daarom is het ook voor de verkoper van belang wat het consumentenrecht zegt, zodat eventuele toekomstige geschillen makkelijker vermeden kunnen worden

Daarnaast zal consumentenzaken.info ook naar product- en dienstenreviews op het internet zoeken en nuttige bevindingen van deze test op onze website plaatsen.

powered by social2s